Powersoft Mezzo installatie versterker

De slimme AV-oplossing voor bedrijven, hospitality en onderwijs.

Powersoft Mezzo is speciaal ontwikkeld voor de AV/IT-markt en de nieuwste innovatie voor het integreren van audio in boardrooms, vergaderruimtes, auditoria en presentatiesystemen. 

14

JUN, 2019

Powersoft onthulde afgelopen week op Infocomm 2019 zijn nieuwste versterkerplatform. Powersoft Mezzo is een nieuwe lijn versterkers die nadrukkelijk is ontworpen voor de AV/IT-markt en bestaat in totaal uit 8 modellen. De modellen verschillen van elkaar in hoeveelheid uitgangskanalen, vermogen per kanaal en connectiviteit door middel van bijvoorbeeld Dante. 

Mezzo is een zelf configurerend versterkersysteem dat is ontworpen voor het bedrijfsleven, hospitality en onderwijs. Ongekende kracht wordt gecombineerd met flexibiliteit in een compacte behuizing, waardoor deze klasse D versterkers zelfs achter een scherm gemonteerd kunnen worden. 

 

Nieuwe Powersoft Mezzo installatie versterkers voor het bedrijfsleven, onderwijs en hospitality.

Mezzo is een hoogst betrouwbaar en flexibel systeem ontworpen door één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van versterkertechnologie. De Mezzo is eenvoudig in te stellen en kan op afstand gemonitord worden, waardoor het een zeer aantrekkelijk product is voor system integrators die op zoek zijn naar kortere installatietijden en efficiënte inzet van AV-personeel.

“Tot nu toe ervaarden AV/IT integrators en eindgebruikers beperkte flexibiliteit op het gebied van vermogen om geluidsweergave te realiseren in bedrijfs-, horeca- en onderwijsomgevingen”, aldus Klas Dalbjörn, productmanager van Powersoft. “Ons nieuwe Mezzo platform levert de kwaliteit en de betrouwbaarheid waar Powersoft alom bekend om is, maar met kleinere vermogensconfiguraties die erg flexibel zijn voor tal van verschillende installatie-toepassingen. Omdat we weten dat er systeemontwerpers en integrators zijn die zelfden meer dan 15 Watt per kanaal nodig hebben kan er met Mezzo geschakeld worden tussen 15 Watt en 250 Watt aan vermogen per kanaal.”

Uitgebreide productvideo van Mezzo waarin de toepassingen aan bod komen.

Powersoft Mezzo: Power to fit your needs

De 8 beschikbare modellen in de nieuwe Mezzo lijn bestaat uit 4 vermogensgrootten, namelijk 4 x 80 Watt of 2 x 160 Watt in lagere vermogens en 4 x 150 Watt of 2 x 300 Watt in hoger vermogen. Alle 8 modellen zijn te integreren binnen een netwerk kunnen zichzelf automatisch instellen, zodat de implementatietijd en tijdens de installatie aanzienlijk verkort. Verder bieden alle units load monitoring, zodat een eindgebruiker parameters als temperatuur, stroomverbruik en prestaties kan bewaken. Deze parameters kunnen worden bewaakt en geregeld via het eigen Armonia-systeembeheer van Powersoft, via een extern besturingssysteem van thirth party leveranciers, zoals Crestron, Extron, AMX, CUE of Neets, maar ook door een plug-in in een DSP-matrixplatform.

De AD-modellen bevatten Dante en AES67-integratie, maar voegen ook een interne Gigabit Ethernet-switch en een tweede poort toe, wat betekent dat meerdere producten gebruik kunnen maken van dezelfde netwerkkabel. Deze functie kan erg handig zijn bij een retrofit of als de eindgebruiker een netwerkverbinding moet delen tussen bijvoorbeeld een projector en een versterker.

Lees meer over het instellen van Dante op Powersoft versterkers

Misschien wel het meest indrukwekkend is de algemene flexibiliteit en de verdeling van de vermogens per kanaal. De kleinere modellen met een totaal vermogen van 320 Watt kunnen 80 of 160 Watt per kanaal leveren in 2, 4, 8 of 16 ohm, maar ook in 100V. Intussen kunnen de grotere modellen met een totaal vermogen van 600 Watt over 4 kanalen 150 Watt leveren of 300 Watt over 2 kanalen.

Elk kanaal heeft voldoende ruimte voor het delen van het vermogen volgens specifieke installatiebehoeften. Middels Powersharing kan het vermogen op deze wijze naar wens verspreid worden over de kanalen. Mezzo herkent automatisch 100V of lage impedantie en configureert het audiosysteem zelfstandig. Dit houdt in dat de versterker platforms ingezet kunnen worden om zones aan te sturen van verschillende groottes. Ontwerpwijzigingen kunnen ‘on the fly’ worden doorgevoerd zonder dat er apparatuur vervangen hoeft te worden.

Single 19″ rack unit wordt meegeleverd.

Dubbel 19″ rackmontage wordt meegeleverd.

Mezzo: maximum flexibility where it counts

“De Powersharing mogelijkheden van Mezzo bieden maximale flexibiliteit bij het toewijzen van het vermogen per kanaal”, leg Marc Kocks, Business Development Manager van Powersoft, uit. “Eindgebruikers kunnen geconfronteerd worden met een ruimte waar luidsprekers met veel vermogen gewenst zijn, terwijl aangrenzende ruimtes juist minder vermogen nodig hebben. Mezzo herkent deze belastingen automatisch en configureert het systeem uit zichzelf om daarna het maximale uit de configuratie te halen. Er wordt heel efficiënt met vermogen omgegaan en kan in korte tijd worden ingesteld.”

Mezzo kent ook indrukwekkende installatie-opties. Elke apparaat wordt geleverd met standaard rackmontage om 2 eenheden in een standaard 19” rack te plaatsen of om 1 unit in een half 19” weg te monteren. Ook kan de Mezzo op rubberen voetjes worden bevestigd in een rack of op een wand. Bijvoorbeeld achter een projectiescherm of display. De unit is heel stil en vereist geen ventilatie en kan daardoor worden gebruikt in stoffige omgevingen. Onder een bureau of op plaatsen waar geen rack gewenst is. Verder levert Mezzo qua prestaties ook voldoende vermogen om subwoofers aan te sturen. Dit betekent een aanzienlijke ruimtebesparing op locaties waar geen 19” racks geplaatst mogen worden.

“Veel vaste installaties bestaan tegenwoordig uit een combi van analoog als digitaal”, vervolgt Kocks. “Mezzo is perfect voor deze omgevingen, omdat ze geschikt zijn voor zowel analoge als digitale input. Verder kan elke Mezzo opgezet worden als een gedecentraliseerde installatie, maar ook geïntegreerd worden binnen een groter systeem met lokale feeds vanuit een Dante-netwerk. Dit leidt tot flinke kostenbesparingen in de uitgaven van bekabeling en tot betere mogelijkheden met betrekking tot systeembewaking en besturing. Een gebruiker kan op deze wijze volledige controle houden over alle functionaliteit.

Voorzijde Powersoft Mezzo

Achterzijde Powersoft Mezzo.

Powersoft Mezzo product specificaties

Meer weten? Check dan de links naar de Nederlandse productinformatie op de website van importeur Mennegat Trading BV. Op elke pagina staat uitgebreid beschreven waar elk model aan voldoet en hoe deze het best ingezet kan worden.

Mezzo versterkers met 2 kanalen

Powersoft Mezzo 322 A
Powersoft Mezzo 602 A

Dante versies

Powersoft Mezzo 322 AD
Powersoft Mezzo 602 AD

Mezzo versterkers met 4 kanalen

Powersoft Mezzo 324 A
Powersoft Mezzo 604 A

Dante versies

Powersoft Mezzo 324 AD
Powersoft Mezzo 604 AD

Ook kunnen de specificaties worden terug gevonden op de website van de fabrikant zelf.

Automatisch nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief