Release Powersoft X4L

Levert maar liefst 300V aan luidsprekers

Met de X4L biedt Powersoft een oplossing om de moderne SPL-woofers aan te sturen met een hele hoge spanning, zodat een maximaal rendement behaald kan worden.

2

APR, 2019

Ook dit jaar is Powersoft op de Frankfurt Prolight & Sound te vinden. Niet alleen de gloednieuwe T Series krijgen de nodige aandacht op de beurs in Duitsland. Ook wordt er een nieuwe versterker gelanceerd. De X4L is de nieuwste toevoeging op de bestaande X Series.

Met de X4L biedt Powersoft een oplossing om de moderne SPL-woofers aan te sturen met een hele hoge spanning, zodat een maximaal rendement behaald kan worden. Het product is dan ook speciaal ontworpen om tot 300 Volt (piek) aan de luidsprekers en subwoofers te kunnen leveren. Dit vertaalt zich in een enorm hoorbare impact van de muziek zelf.

 

Release Powersoft X4L versterker op Frankfurt Messe 2019.

Luidsprekers en subwoofers die deze spanning vragen zijn bijzonder reactief. Dit betekent dat veel van de energie naar de luidspreker wordt gestuurd en daarna terugkomt gerecycled kan worden in de versterker zelf. Hoewel dit nogal wat vraagt van de versterkers kan hier 2 tot 4 dB aan stroom bespaard worden. Dit is de enige manier om een dergelijk product te maken.

“In ons onderzoek en communicatie met fabrikanten van luidspreker componenten is duidelijk geworden dat dit de volgende, logische stap is om dit type oplossingen te kunnen bieden”, zegt Klas Dalbjörn, productmanager van Powersoft.

Zelfs in toepassingen waar een hoge uitgangsspanning niet vereist is blijft de X4L een aantrekkelijk product. Vooral omdat de X4L in staat is om hetzelfde of meer vermogen per luidspreker te leveren, terwijl meerdere kasten tegelijkertijd worden gebruikt. In vergelijking met andere versterkers kunnen gebruikers hier zowel geld- alsook transportkosten besparen.

De X4L is veelzijdig en kan snel worden aangesloten dankzij de aanwezigheid van 5 output connectors, waarop specifieke configuraties rechtstreeks aangesloten kunnen worden. Denk aan kanalen 1 en 2 die een cardioïde suboplossing aansturen, terwijl kanalen 3 en 4 enkele 2-weg frontkasten aansturen.

“In zo’n combinatie”, zegt Dalbjörn, “is de X4L in staat om 1 dB meer burstvermogen te geven aan de 2 meest energie-eisende kanalen. In dit geval de subkanalen.”

:Lees het officiële persbericht op de website van de fabrikant

Powersoft stand in Frankfurt bezoeken? Hal 8, standnummer G40.

 

Specificaties Powersoft X4L

 

Automatisch nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief